Internet; the good, the bad and the ugly

Internet. Tegenwoordig net zo belangrijk als eten, drinken, onderdak, kleren en geld. Je zou het een primaire behoefte kunnen noemen. Ik vind het verschrikkelijk en geweldig gelijkertijd. Nee, ik kan het ook niet meer missen en dat vind ik best wel erg. De wereld verandert en dat gaat gepaard met goede, slechte en lelijke gebeurtenissen. Hieronder een overzicht.

1. The good

Happy birthday Colin!

De autistische Colin wordt op 9 maart elf jaar, toen zijn moeder Jennifer vroeg of hij een feestje wou geven zei hij “Dat heeft geen nut, want ik heb geen vriendjes”.  Dat brak Jennifers hart, waardoor zij op het idee kwam om een Facebook pagina aan te maken waarop familie en vrienden konden reageren. Toen de pagina wereldwijd werd op gepikt ging het helemaal hard. Momenteel telt de pagina 1,9 miljoen likes! Ook hebben de ouders een PO-box geopend waar mensen een echte kaart naar toe kunnen sturen. Gun jij Colin ook een verjaardag om niet te vergeten? Feliciteer hem hier! 


Colin (bron) 

2. The bad

What’s wrong with you?

Planking, balconing, cat/dog beardingbaguetting, shelfies en selfies. De creativiteit die mensen uiten via de camera op hun mobiel is oneindig!  De meest rare, onzinnige rages passeren de revue. Maar een variatie op de selfie die nu bedacht is vind ik niet ‘oké’. Iemand heeft bedacht dat het ‘leuk’ zou zijn om een selfie te maken met een zwerver op de achtergrond. Een zogenaamde ‘homeless selfie’. De foto’s die je voorbij ziet komen zijn van lachende mensen die met duimen omhoog, naast, boven of over een zwerver heen gebogen staan. Alsof de mensen die daar liggen te creperen figuranten zijn. Ja, dit gebeurt echt. Gelukkig zijn er organisaties die hier een voordeel uit proberen te halen door mensen die deze rage willen stoppen, aan te sporen  geld te doneren om de zwervers te helpen. Ik hoop dat dit snel overwaait.

Homeles selfie (bron)

20140215

3. And the ugly

Ieeel!

Grote kans dat je deze foto al voorbij hebt zien komen op 9gag. Nog niet? Bereid je voor. Soms is het nodig, als een dier een slechte vacht heeft om even kort gewiekt te worden. Even alle klitten eruit zodat er een mooie nieuwe schone vacht kan groeien. Bij alpaca’s, honden, katten zie dat wel vaker. Soms is het schattig maar vaak een beetje raar. Nou dat is niet het geval met een bruine beer. Gadverdamme wat zijn die eng! Eerst even een leuke foto van een mooie beer.

Most animals get funnier when you shave them… Not bears. Bears become the scariest freaking thing you’ve ever seen.

Sorry voor de nachtmerries alvast! Maar dit is ongelooflijk, ik had niet verwacht dat er zo’n monster onder het zachte huidje schuilhield.  Ieel. Nee, alleen maar harige beren voor mij. Arrivederci!

Advertisements

2 thoughts on “Internet; the good, the bad and the ugly

  1. Jaaa! Je bent weer regelmatig aan het bloggen:D Word ik blij van! En die beer! In Beekse Bergen heb je ook een kale beer, hij is zo eng. Deze is alleen wel iets enger..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s